zaterdag 23 februari 2008

Het zit er weer op!

Hallo allemaal, hier ons laatste berichtje vanuit Nepal. Het is inmiddels de een na laatste dag van de drie maanden Nepal. De laatste paar weken zijn erg hard gegaan. Morgen (zondag 24 februari om 20.25 uur Nepalese tijd) vliegen we terug naar Nederland en dan hopen we maandag 25 februari om 13.00 uur weer te landen op Schiphol. We vliegen met vluchtnummer GF5205. De afgelopen tijd zijn er nog wel wat dingetjes gebeurd.

Zeskamp
We hebben een heuse zeskamp gehouden met de kinderen. Met spelletjes als spijkerpoepen, lepel met aardappellopen, blaasvoetbal, voorwerp raden, kegelsgooien en snoephappen. De meeste spelletjes waren niet nieuw voor de kinderen, aangezien hier vaak vrijwilligers zijn, maar desalniettemin was het heel erg leuk en hilarisch. Na de spelletjes hebben we voor iedereen pannenkoeken gebakken en die smaakten heerlijk.





Onrust
Dat Nepal een land is waar het onrustig kan zijn hebben we ook meegemaakt. We konden twee dagen nauwelijks naar buiten omdat de Nepalezen in opstand waren gekomen tegen de overheid en de politie. Het verhaal is zo ongeveer dat iemand van de politie is gezien al koffiedrinkend met iemand die een moord gepleegd zou hebben. Kortom tijd voor een opstand/demonstratie… waarbij de politie een oproerkraaier heeft doodgeschoten, waarna alles uit de hand liep. Zo ongeveer de gehele mannelijke bevolking van Bhaktapur ging de straat op al stenengooiend naar de politie. Ook hier in de straat leverde dat taferelen op die vanaf het dak hier goed te volgen waren.


De familie van de doodgeschoten demonstrant heeft van de overheid geld gekregen en toen hield alles plotseling weer op. Gelukkig is het nu weer rustig.
Zoals in dit artikel (klik hier) staat geschreven heeft de bevolking, vanwege alle tekorten, nog een kort lontje. Op de foto’s in dit artikel kan je zien hoe het dagelijks leven er momenteel aantoegaat.


Knutselen

De kinderen vinden het hardstikke leuk om te knutselen en dat doen zij dan ook dagelijks. Af en toe werd er met z'n allen geknutseld...


Vliegen
We hebben afgelopen woensdag een mountain-flight (willen) maken. Hiervoor moesten we al om 6.30 op het vliegveld zijn. Alles leek goed en na 15 minuten gevlogen te hebben maakte het vliegtuig rechtsomkeert om weer terug te gaan. Het was te mistig om de bergen goed te kunnen zien. Gelukkig kun je dan de volgende dag weer terug komen om het opnieuw te proberen. Donderdag stegen we na 3 uur vertraging (vanwege de mist) weer op en hebben een fantastische vlucht gemaakt langs de Himalaya. Geweldig om de hoogste bergen van de wereld van zo dichtbij te kunnen zien vanuit de lucht!!!



Dit is dan de Mount Everest!



Rosani’s verjaardag met appeltaart
Rosani was jarig en dat hebben we gevierd met twee heerlijke Nederlandse appeltaarten. Waarschijnlijk is ze acht geworden, maar dat is niet zeker. Zoals bij veel Nepalezen is het vaak de vraag of de geboortedatum wel klopt op de officiele papieren.


Nou dit was ons laatste berichtje vanuit Nepal. Tot gauw in Nederland!!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve zus en zwager,

Wat een verhalen weer zeg!!! Spannend die onrust lijkt me. Leuk dat jullie foto's hebben geplaatst bij de verhalen; hierdoor worden ze nog levendiger.

Ik wens jullie een hele goede terugreis!!

Tot snel, liefs Marianne

Anoniem zei

See HERE

Anoniem zei

… Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your www.ejvandam.blogspot.com website on complete autopilot - building backlinks and getting your website on top of Google and other search engines 1st pages, so your site finally can get laser targeted qualified traffic, and so you can get lot more visitors for your website.

YEP, that’s right, there’s this little known website which shows you how to get to the top 10 of Google and other search engines guaranteed.

I used it and in just 7 days… got floods of traffic to my site...

…Well check out the incredible results for yourself -
http://magic-traffic-software.com

I’m not trying to be rude here, but I believe when you find something that finally works you should share it…

…so that’s what I’m doing today, sharing it with you:

http://magic-traffic-software.com

Take care - your friend Jennifer

Anoniem zei

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your www.ejvandam.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com