vrijdag 30 november 2007

In Nepal

Hallo allemaal,

We zijn inmiddels alweer een paar dagen in Nepal. Wat een wereld vanverschil met Nederland!! De eerste 2 dagen hebben we een soort van introductiecursus gehad van het kindertehuis Swarga. Beetje Nepali geleerd, veel mooie verhalen gehoord over de Nepaleze cultuur, heel veel moois gezien in Bhaktapur. Bhaktapur is een hele mooie middeleeuwse stad met veel pleinen met tempels en paleizen. Na de stad ook gezien te hebben tijdens een stroomonderbreking (best eng) voelen we er ons al best thuis. In heel Nepal zet de overheid de stroom op bepaalde momenten van de dag gewoon even uit om energie te besparen.Lekker handig!

Het eten is heerlijk; veel rijst met curry's en daahl bat (linzensoep) Twee keer per dag, maar het verveeld nog niet.

Ook hebben we het kindertehuis bezocht en hier was het fijn om te zien dat we er ons vast gaan thuisvoelen. Krishna en Joyce zijn allebei erg aardig en hartelijk. De kinderen wilden al meteen met ons spelen. Het eerste potje voetbal is al achter de rug.

We zitten nu in Kathmandu en dit is werkelijk een enorm chaotische stad. Het stinkt, het krioelt van de mensen, auto's en brommers en overal zijn er mensen die je iets willen verkopen. Kortom een echte hoofdstad.

Gelukkig hebben we zojuist een trektocht geregeld van 15 dagen. Geboekt bij een bevriend reisburo-tje van het kindertehuis Swarga. We gaan morgen naar het Annapurna gebergte en zullen van Besisahar naar Jomsom lopen. We nemen extra warme kleren mee (net gekocht... nep merkkleding en waarschijnlijk voor Nepalees begrip teveel geld) en hebben ook een gids die ons de weg zal wijzen. Eigenlijk helemaal voorbereid, maar het blijft spannend.

Dit tot zover! We hopen de komende 2 weken nog te kunnen emailen. Het schijnt te kunnen ergens boven op de bergen. Niet ongerust worden als je niks hoort.

Liefs,
Elisabeth en Evert Jan