vrijdag 7 september 2007

Eerste bericht...

Op 26 november 2007 vertrekken wij, Elisabeth en Evert Jan, voor drie maanden naar Nepal. Wij gaan daar één maand rondreizen om vervolgens twee maanden vrijwilligerswerk te doen in Swarga, het kindertehuis van Stichting Suvadra. We hebben daar ontzettend veel zin in!

We vertrekken 26-11-2007 om 15.45 uur vanaf Schiphol met vluchtnummer GF 5208. Als het goed is komen we dan 27-11-2007 om 18.40 uur aan in Kathmandu.

We blijven daar even om een introductiecursus te volgen van Suvadra. Hierin wordt je in twee dagen een beetje wegwijs gemaakt in de Nepalese cultuur, de taal, het openbaar vervoer, etc. We zijn erg benieuwd! Hierna hebben we tot 27 december de tijd om rond te reizen en liefst een heleboel plaatjes uit de reisgidsen in het echt te zien.

Momenteel zijn we bezig met inlezen en plannen van het rondtrekken door Nepal. Waar gaan we naar toe? We weten het nog niet... later meer hierover.

Op 27 december begint dan het vrijwilligerswerk bij Swarga.
Swarga is een kindertehuis in Bhaktapur voor kinderen met een lichamelijke handicap. Het tehuis is opgezet door Joyce van Rijen en Krishna Sundar Khaitu. We hebben in Nederland een kennismakingsgesprek gehad met Joyce en zijn hierna alleen nog maar enthousiaster geworden. Wat we gaan doen daar? Het is de bedoeling dat we helpen in het organiseren van activiteiten en/of meewerken in de dagelijkse bezigheden van het kindertehuis. Ook te denken valt aan lesgeven (Engels handvaardigheid, muziek, dans, of sport).

Voor meer informatie over de Stichting Suvadra klik dan op onderstaande link:
http://www.suvadra.com

Tot zover... later meer!

6 opmerkingen:

Mehmet zei

Elisabeth en Evert Jan, geweldig dat jullie dit gaan doen! Ik wens jullie in ieder geval een goede reis en een nuttig verblijf.

Gr Mehmet

Anoniem zei

Hey Evertje!!! (en Elisabeth ook natuurlijk) Heel veel plezier en ik hoop dat jullie hele mooie dingen gaan zien en beleven! Maak er een geweldig mooie tijd van ennuhh nog wel terug komen hoor!!! Liefs en dikke knuff Joos ;-))

Anoniem zei

Hoi Evert Jan en Elisabeth, ook via deze weg wil ik jullie héél veel plezier wensen. Evert Jan, je weet ik zal héél veel aan jullie denken! Groetjes Toos

Anoniem zei

Hey Elisabeth en Evert,

Nogmaals heel veel plezier en succes in Nepal.
Ben erg benieuwd naar de verhalen straks...

Groetjes Norbert

Anoniem zei

lieve Elisabeth en Evert Jan .
je bericht ontvangen ,klinkt heel goed . Wat zou ik graag een muisje willen spelen !
geniet er van en veel liefs !
Toon en carien

ike zei

Elisabeth en Evert Jan, zo dus nu gaat het echte werk beginnen en zit de vakantie er op.
Wat ik zo zie is dat een geweldige vakantie geweest veel gezien en gedaan.
Ik hoop dat jullie aan het werk in het kinderhuis net net zoveel plezier hebben.
Ik wens jullie prettige kerstdagen en een heel gezond en gelukkig 2008.

Ike